Veggie Vezel Muffins
Deze hartige muffins zitten vol vezels en zijn een heerlijke snack voor als je nog even door moet.
Dit heb je nodig (6 personen)
- 2 eetlepels Gourmet tomatenpoeder
- 2 eetlepels meel
- 3 eieren
- 1 eiwit
- ¼ paprika
- 1 bosui
- 1 tomaat
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 zakje bakpoeder
- Peper, zout en chilipoeder naar wens
Voedingswaarden (per muffin)
- 81 kcal
- 3,8 g koolhydraten
- 3,2 g vet
- 6,1 g eiwit
Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de eieren en het eiwit luchtig met een staafmixer en snijd de paprika en bosui. Snijd de tomaat door het midden en haal hier het vruchtvlees uit, anders worden de muffins te vochtig. Voeg de groenten, de Tomatensoep poeder, de kruiden en het bakpoeder toe aan de eieren. Roer dit door elkaar (met een spatel of lepel) tot één geheel. Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en schuif ze vervolgens voor 25 minuten in de oven. Laat de muffins tot slot nog even afkoelen.
Gerelateerd
Alle artikelenVeggie Rolls
Op zoek naar een alternatief voor de traditionele "pigs in a blanket"? Deze hartige Veggie Rolls zullen niet teleurstellen. Geniet ervan bij jouw vakantiemaaltijden of maak er kleinere canapés van voor kleine hapjes.
Bananenbrood is nog lekkerder met Proteïne Bakmix
Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer dit heerlijke bananenbrood eens!
Geniet van kaasmuffins als hartig tussendoortje
Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke hartige kaasmuffins eens!