Chocolade-Sinaasappel taart
December is begonnen en dat betekent dat de aankomende weken in het teken staan van gezellige dinertjes en lekker veel eten. Wij hebben daarom het perfecte verantwoorde dessert om het diner lekker af te sluiten. Deze taart is een geweldige harmonie van twee heerlijke smaken: chocolade en sinaasappel, en is daarnaast rijk aan proteïnen. De combinatie avocado en cacao geeft een heerlijke romigheid aan het glazuur dat verantwoord en verzadigend is. De taart bevat slechts 169 Kcal! Uiteraard is hij ook heerlijk om overdag te eten met een kopje thee of koffie! Enjoy!
Dit heb je nodig Chocolade-Sinaasappel taart (8 personen)
- 2 eieren
- 1 portie (50 g) H24 Rebuild Strength Chocolade
- 75 g glutenvrije bloem
- 1 portie (28 g) PDM
- 15 g cacaopoeder
- 1 sinaasappel
- 100 g ongezoete appelmoes
- 1 theelepel bakpoeder
- Voor het glazuur:
- 1 rijpe avocado
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 portie (28 g) PDM
- 1/2 portie (13 g) Formula 1 zachte chocolade
- 25 g cacaopoeder
- 20 ml water om inien nodig te verdunnen
Voedingswaarden (1)
- 169 Kcal
- 11 g Proteinen
- 1 g Vezels
- 6 g Vet
- 17 g Koolhydraten
- 7 g Suiker
Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de sinaasappel en zet deze apart, de overige schil van de sinaasappel kun je weggooien. Mix de gepelde sinaasappel, zest van de sinaasappel, appelmoes en eieren in een keukenmachine gedurende 2 minuten. Voeg H24 Rebuild Strength, PDM, Cacaopoeder en bloem toe. Mix nog 2 minuten totdat alles goed gemengd is. Voeg een theelepel bakpoeder toe en mix ongeveer 30 seconden totdat alles goed gemengd is. Doe bakpapier op de bodem en tegen de wanden van een springvorm van 15cm en giet het beslag erin. Bak gedurende 22-28 minuten totdat je een satéprikker in het midden kunt prikken en deze er weer schoon uit komt. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Haal voor het glazuur de pit uit de avocado en lepel de vrucht in een keukenmachine, voeg sinaasappelsap toe en mix tot het een gladde, lichte massa is. Voeg PDM, Formula 1 Zachte Chocolade en cacaopoeder toe en mix tot je een glad, licht smeerbaar glazuur hebt. Voeg indien nodig nog 20 ml water toe om het glazuur te verdunnen. Als de taart is afgekoeld kun je deze horizontaal doormidden snijden. Zet de bovenste helft aan de kant. Gebruik een paletmes om een derde van het glazuur over de onderste helft van de taart uit te smeren en plaats de bovenste helft er weer op. Doe de rest van het glazuur op de bovenkant van de taart.
Gerelateerd
Alle artikelenDit is een must-try voor Coffee-lovers! Coffee-Tiramsu! ☕️
Ben jij fan van koffie en tiramisu? Dan moet je deze combinatie proberen! Maak ze een dag van te voren en geniet de volgende dag van deze heerlijke, verantwoorde Tiramisu! Dit dessert zit ook nog eens vol proteïne!
Citroentaartjes voor Valentijnsdag
Heb je je Valentijnsdagmenu al gepland? Hier is een heerlijk recept voor citroentaartjes om je geliefde verliefd op te maken.
Traditionele amandelkoekjes - Cantucci
Breng Italië naar je keuken met dit traditionele Cantucci recept! Deze kleine zoete amandelkoekjes zijn ideaal voor bij onze Herbalife – Instant Theedrank. Zo zorg je voor nog meer gezonde verwennerij!